Termékinformáció

MAROSLELE ARANYA HIDEGEN SAJTOLT OLAJOK 

 

Hidegen sajtolt olajainkat csigás sajtológépen készítjük. Ez azért előnyös eljárás, mert így az alapanyagokban lévő vitaminok és egyéb hasznos anyagok nem sérülnek. A Maroslele Aranya hidegen sajtolt olajok gyártásához nem használunk vegyszereket, adalékanyagokat és szűrésük is mechanikus úton történik.

 A hidegen sajtolt olajok sok esszenciális zsírsavat tartalmaznak, melyek számos kedvező élettani hatással rendelkeznek. A szervezet ezekhez a zsírsavakhoz csak táplálkozás útján jut hozzá. Számos olajunk rendelkezik azonos tulajdonságokkal.

 

napraforgo-etolaj_web7

 

 • A napraforgó olaj gazdag E-vitaminban és alacsony a telített zsír tartalma. Emellett olyan fitovegyületek is találhatóak benne, mint a kolin és fenolsav, amelyek jó hatással vannak a szívre. Az egyszeresen telítetlen és többszörösen telítetlen zsírokon kívül vitaminokat is tartalmaz, ezért az egyik legegészségesebb olaj. –
 • Körülbelül 80% vagy több egyszeresen telítetlen zsírt tartalmaz, ezért csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a szívroham kialakulását.
 • Kiváló választás azok számára, akik szeretnék megakadályozni, hogy kialakuljon náluk az ízületgyulladás, mivel a napraforgóolaj hatékonyan segít az ízületi csúz megelőzésében.
 • Karotinoidok találhatóak benne, amelyek segítenek a méhnyak-, tüdő- és bőrrák kialakulásának megelőzésében. Továbbá A-vitaminnal látják el a szervezetet, így meggátolják a szürkehályog kialakulását is.
 • Lecitint is tartalmaz, amely csökkenti a koleszterinszintet, mivel megakad az idegek és sejtek belsejében, így akadályozva meg, hogy a zsír és koleszterin a sejthez kapcsolódjon.
 • A napraforgóolaj antioxidáns hatású is, mivel gazdag E-vitaminban, vagyis tokoferolokban, amelyek semlegesítik a rákot okozó szabadgyököket. A szabadgyökök károsítják a sejteket és az immunrendszert is.
 • Proteint tartalmaz, amely létfontosságú a szövetek felépítésében és helyrehozásában, valamint a hormonok és enzimek termelésében. A szervezetnek nagy mennyiségű proteinre van szüksége – de mivel a szervezet nem tárol proteint, ezért fogyasztással kell azt a szervezetbe juttatni, így a napraforgóolaj az egyik legjobb választás lehet.
 •  Cinket tartalmaz, amely segít az egészséges immunrendszer fenntartásában és a sebek gyógyulásában. A cink egy másik jótékony hatása az, hogy javítja a szaglást és az ízlelést.
 • A benne lévő B-vitamin hozzájárul az egészséges idegrendszerhez, a megfelelő emésztéshez és nagy mennyiségű energiával látja el a szervezetet.
 • Szelént tartalmaz, amely csökkenti a szívproblémákat és a heveny, vírusos májgyulladás kialakulásának kockázatát. A vér magas szelén szintje pedig fontos szerepet játszik a tüdő- és bőrrák kialakulásának csökkentésében.
 • A napraforgóolajban található folsav hozzájárul az új sejtek előállításához. A magnézium pedig megakadályozza az izomgörcsöket, míg a triptofán ellazítja az agyat és elősegíti az alvást, mivel segíti egy neurotranszmitter, a szerotonin termelését.

szezimolaj
lenolaj
mikolaj